Minisztereket is őrizetbe vettek szervezett bűnözés gyanúja miatt

külföld
2014 szeptember 10., 13:15
comments 20

Szervezett bűnözés és adócsalás gyanújával őrizetbe vett szerdán 14 embert a bosznia-hercegovinai rendőrség, köztük három politikust is - írja az MTI a Nezavisne Novine című szarajevói lapra hivatkozva. A három politikus közül kettő miniszter.

A gyanúsítottak a sajtó információi szerint mintegy 6 millió euróval (1,9 milliárd forinttal) károsították meg az ország főleg bosnyákok és horvátok lakta részét, a Bosznia-hercegovinai Föderációt. A gyanú szerint olyan vállalatokat jegyeztek be, amelyek hústermékeket importáltak, állítottak elő, illetve dolgoztak fel, majd ezeket a vállalatokat a szükséges adók befizetése előtt megszüntették.

A lefogottak között van a föderáció mezőgazdasági minisztere, Jerko Ivankovic Lijanovic és több családtagja, valamint a kereskedelmi miniszter, Milorad Bahilja is. Utóbbi nevét jól megjegyezte a bosnyák közvélemény, amikor két évvel ezelőtt a lakosság rossz anyagi körülményeit tovább nehezítő 20 százalékos gázáremelés kapcsán Bahilja úgy fogalmazott: "spóroljanak, ne egyenek".

Magyarországon ilyen természetesen még nem fordult elő, és nem is fog soha.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.