Minisztereket is őrizetbe vettek szervezett bűnözés gyanúja miatt

Szervezett bűnözés és adócsalás gyanújával őrizetbe vett szerdán 14 embert a bosznia-hercegovinai rendőrség, köztük három politikust is - írja az MTI a Nezavisne Novine című szarajevói lapra hivatkozva. A három politikus közül kettő miniszter.

A gyanúsítottak a sajtó információi szerint mintegy 6 millió euróval (1,9 milliárd forinttal) károsították meg az ország főleg bosnyákok és horvátok lakta részét, a Bosznia-hercegovinai Föderációt. A gyanú szerint olyan vállalatokat jegyeztek be, amelyek hústermékeket importáltak, állítottak elő, illetve dolgoztak fel, majd ezeket a vállalatokat a szükséges adók befizetése előtt megszüntették.

A lefogottak között van a föderáció mezőgazdasági minisztere, Jerko Ivankovic Lijanovic és több családtagja, valamint a kereskedelmi miniszter, Milorad Bahilja is. Utóbbi nevét jól megjegyezte a bosnyák közvélemény, amikor két évvel ezelőtt a lakosság rossz anyagi körülményeit tovább nehezítő 20 százalékos gázáremelés kapcsán Bahilja úgy fogalmazott: "spóroljanak, ne egyenek".

Magyarországon ilyen természetesen még nem fordult elő, és nem is fog soha.

Már nyomdában a MAKRO

Lépj be a Körbe október 20-ig, hogy október végén neked is küldjünk egy tiszteletpéldányt.

Belépek
Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.