Két év felfüggesztett börtönt kaptak az ürgeöntők

bűnügy
2014 szeptember 11., 08:17

urge

Két siófoki férfi öntött ürgét augusztusban a Balaton-felvidéki Nemzeti Parkban, három állat el is pusztult. A Siófoki Járási Ügyészség fokozottan védett élő szervezet egyedeinek pusztulását okozó természetkárosítás bűntette és lopás miatt emelt vádat az elkövetők ellen, akiket a rendőrök a helyszínen elfogtak. A bíróság most két év börtönre ítélte őket, a büntetés végrehajtását három év próbaidőre felfüggesztették.

Az ürge fokozottan védett állatnak minősül, eszmei értéke 250 ezer forint. A két férfi azzal védekezett, nem tudták, hogy az ürge védett. (MTI/police.hu)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.