Az UEFA nem teljesen elégedett a Puskás Stadion terveivel

gazdaság
2014 szeptember 12., 7:38
comments 113

Elkészítette az első értékeléseket az UEFA a 2020-as Európa-bajnokságra beérkezett pályázatokról. Az a torna annyiban lesz más, mint az eddigiek, hogy nem egyetlen országban, hanem több európai nagyvárosban zajlanak majd a meccsek. Ezért a korábbinál jóval nagyobb eséllyel pályázott Magyarország is, hiszen a tervek szerint addigra elkészülő Puskás-stadion bőven alkalmas lehet EB-meccsek rendezésére is.

A kormány komolyan veszi a pályázást, összesen százmilliárd forintból épül egy 68 ezres stadion a Puskás Ferenc Stadionon belül. Az UEFA értékelése szerint nem könnyű egy nem létező stadiont értékelni, de azért akadt már most is pár dolog, amire felhívták a figyelmet. A Sportgéza összefoglalója szerint gondot okoz, hogy nem kaptak terveket a központi vezérlőteremről, ezért pedig nem tudnak semmit a világításról, áramellátásról, kamerarendszerről és így tovább.

A stadiont 2018-ra fejeznék be, erre a pályázat szerint kormánygarancia is rendelkezésre áll.

A pályázat alapján kifogásolta az UEFA a sajtóközpont méretét is, és evakuációs terveket sem találtak. Viszont van elég vécé, rendben vannak az öltözők és az orvosi szoba is a tervek alapján.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt