A Dohány utcai zsinagóga elöljárósága leváltaná Zoltai Gusztávot

2014 szeptember 13., szombat 8:10
60

A Népszabadság információi szerint a templomkörzet vezetése úgy döntött, leváltja elnöki posztjáról a munkásőr-múlttal is bíró Zoltait, akiről a héten derült ki, hogy Lázár János tanácsadója lesz.

Zoltai visszahívásáról csaknem egyöntetű határozat született. A lap telefonon érte utol Zoltai Gusztávot, aki elmondta, hogy külföldön tartózkodik, ezért nem tud érdemben nyilatkozni a történtekről.

Zoltai tavasszal volt kénytelen megválni a Mazsihisz (Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége) és a BZSH (Budapesti Zsidó Hitközség) ügyvezető elnöki tisztségétől. Akkori távozásáról a Szombatban azt írták, hogy ez egy alku lehetett, Zoltai megígérte, hogy nem akadályozza az új vezetőség munkáját, cserébe viszont az átvilágítás felfedte gyanús ügyeit a Mazsihisz vezetői nem piszkálják.

A héten már elterjedt a hír, hogy Zoltai a Dohány utcai templomkörzet elnöki posztjáról is lemond. A Népszabadságnak aztán ezt Zoltai cáfolta, bár azt bevallotta, hogy megfordult a fejében, de aztán aludt rá egyet, és végül nem látta okát a távozásnak. Most az elöljáróság mégis látta.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt