Még több rendőri zaklatást követelnek saját maguk ellen a civilek

Hatalmas civilszféra- és norvégellenes megmozdulás zajlik ezekben az órákban Budapesten.

A Humán Platform elnevezésű szélsőségesen gulyásmártonista krétakör-szervezettel vegyes Greenpeace a Városház utcában hangsúlyozta: kiállnak a civil szervezetek folyamatos vegzálása és a koncepciós eljárások mellett, követelik, hogy az állam, egész pontosan a kormánypárt azonnali hatállyal szállja meg a társadalmi élet minden területét, és kövessen hatalmi túlkapásokat. Indokoltnak tartják az Ökotárs Alapítvány munkatársaira valamint családtagjaira súlyos börtönbüntetések, illetve javító-nevelő célzatú kényszermunka kiszabását.

A felszólaló civilek mindezekhez a törekvésekhez csüggedéssel, közönnyel, apátiával és meghátrálással kívánnak hozzájárulni, már amennyire a külföldi érdekek képviselete mellett ráérnek.

A csaknem ezerfős, jó hangulatú demonstráción többen hangosan éltették Csepreghy Nándor és Lázár János államtitikárokat, valamint közvetlen hozzátartozóikat, de gyakran emlegették a lehető legpozitívabb kontextusban Orbán Viktor kormányfőt is.

A demonstráció most valahol a Dizájngödörnél tart, ahol Tamás Gáspár Miklós tart gyújtó hangú beszédet a munkásosztály kizsákmányolásának szükségességéről.