Orbán hűséges szolgájaként mutatta be Navracsicsot egy német országos közszolgálati rádió

POLITIKA
2014 szeptember 13., 11:10
comments 91

A Deutschlandradio Kultur Navracsics Tibor külgazdasági és külügyminiszterről közölt portrét abból az alkalomból, hogy a politikust az Európai Bizottság oktatási, kulturális, ifjúsági és állampolgársági biztosi tisztségére jelölték.

A Orbán hűséges szolgája című anyagban Stephan Ozsváth, az ARD német országos közszolgálati műsorszóró társaság délkelet-európai tudósítója beszélt arról, hogy Navracsics Tibort a jogállam leépítésének szellemi atyjaként és pártkatonaként tartják számon.

Hozzátette, hogy a biztosjelölt Orbán Viktor miniszterelnök hűséges szolgája, és a keze nyomát viseli a nemzeti-vallásos alapozottságú új alkotmány, a kormányzat által politikailag nem kedvelt bírák kényszernyugdíjazása és az is, hogy az igazságszolgáltatás kvázi a politika ellenőrzése alá került.

Ugyanakkor, tette hozzá Ozsváth, Navracsics Tibor a nyilvánosságban mérsékelt politikusként mutatta be magát, így például ő volt az első a kormányban, aki elismerte, hogy Magyarországnak része van a holokausztban viselt felelősségben.

A német országos közszolgálati rádió tudósítója megjegyezte, hogy Navracsics Tibort bárhol be lehet vetni, mindenhol ellátja a feladatát, de a kultúra eddig nem igazán volt a területe. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.