Szlovéniában már halottja is van az árvíznek

A szlovéniai Celje közelében egy autó egy megáradt patakba csúszott, miután a víz elsodorta az út egy részét. Az autóban ülő egyik ember meghalt, a másikat eltűntként tartják nyilván, és keresik. Szlovénia keleti részén több száz épületet öntött el a víz, több földcsuszamlás történt, és több tucatnyi kisebb utat le kellett zárni. Az országot az utóbbi három napban heves esőzések sújtották, de szombat délre a csapadék elállt és a megáradt vizek elkezdtek visszahúzódni.

Horvátország középső részén, Karlovac (Károlyváros) külső részein mintegy kétezer ember kitelepítését rendelték el a hatóságok, mivel házaik veszélybe kerültek a környékbeli folyók megduzzadása miatt. Sokan jobb híján házaik felső emeleteire menekültek a földszintet elöntő víz elől.

Szlovénia és Horvátország között három határátkelőt le kellett zárni az árvizek miatt.

Bosznia-Hercegovinában az északi Prijedor városában a megáradt Sana folyó mintegy 80 házat öntött el, a hatóságok szükségállapotot hirdettek. (MTI)

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.