Szlovéniában már halottja is van az árvíznek

katasztrófa
2014 szeptember 13., 17:28

A szlovéniai Celje közelében egy autó egy megáradt patakba csúszott, miután a víz elsodorta az út egy részét. Az autóban ülő egyik ember meghalt, a másikat eltűntként tartják nyilván, és keresik. Szlovénia keleti részén több száz épületet öntött el a víz, több földcsuszamlás történt, és több tucatnyi kisebb utat le kellett zárni. Az országot az utóbbi három napban heves esőzések sújtották, de szombat délre a csapadék elállt és a megáradt vizek elkezdtek visszahúzódni.

Horvátország középső részén, Karlovac (Károlyváros) külső részein mintegy kétezer ember kitelepítését rendelték el a hatóságok, mivel házaik veszélybe kerültek a környékbeli folyók megduzzadása miatt. Sokan jobb híján házaik felső emeleteire menekültek a földszintet elöntő víz elől.

Szlovénia és Horvátország között három határátkelőt le kellett zárni az árvizek miatt.

Bosznia-Hercegovinában az északi Prijedor városában a megáradt Sana folyó mintegy 80 házat öntött el, a hatóságok szükségállapotot hirdettek. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.