Moussa Ahmed a leggyorsabb magyar néptáncos

2014 szeptember 14., vasárnap 18:41

2 perc alatt 3937 leütéssel és csapással a gödöllői Fricska Táncegyüttes 3 tagja rekordot állított fel Gödöllőn délután – tájékoztatta az MTI-t a táncegyüttes sajtófőnöke.

Fotó: Fricska Táncegyüttes / Facebook

Láng D. István elmondta: Moussa Ahmed, Papp Gergely Bálint és Papp Máté Bence, a Fricska együttes táncosai arra vállalkoztak, hogy lábukat és kezüket használva ők verjék a leggyorsabb ritmust. A fiatal művészek a román, a magyar és cigány táncfolklór kincseit tolmácsolták különleges, a világon egyedülálló ritmusprodukciók keretében.

A három táncos két perc alatt összesen 3937 leütést, illetve csapást ért el, a táncosok 6 másodpercenként váltották egymást. A legmagasabb számot, a másodpercenkénti 41 érvényes leütést-csapást Moussa Ahmed érte el.

A gödöllői együttes tagjai produkciójukkal új kategóriát hoztak létre: táncegyüttesként 120 másodperc alatt ki tudja a legtöbb leütést, illetve csapást végrehajtani. A hivatalos magyar rekordot Sebestyén István, a Magyar Rekord Egyesület elnöke, a Világrekord Szövetség magyarországi tagja jelentette be este.