Soroksári gyilkosság: 5 milliót ajánlanak a nyomravezetőnek

bűnügy
2014 szeptember 14., 11:12
comments 15

A tavaly szeptember 25-én este a soroksári Szigetdűlő területén megölt 36 éves nő ügyében ekkora nyomravezetői díjat állapított meg a rendőrség.

„A felajánlott díj összege annak fizethető ki, aki az elkövető személyével kapcsolatban olyan pontos adatokkal rendelkezik, amelyek segítségével az elkövető azonosítható, bűnösségére a gyanú megalapozottá válik, és információit az eljárás során ismerteti.”

Ha kell, a rendőrség a nyomravezetőt megvédi.

photo_camera Az út majdnem üres, pedig állítólag sokan szoktak itt futni és biciklizni (riport a gyilkosság helyszínéről)

Ismeretlen embereket keresnek

A rendőrség előtt eddig ismeretlen személyeket is ki akarnak hallgatni, így várják a jelentkezését:

  • egy sötét árnyalatú autót vezető személynek, aki 2013. szeptember 25-én 21:00 és 21:30 között egytengelyes, ponyvás vagy dobozos utánfutójával (rajta világos csíkkal) a Budapest XX., Vízisport út irányából a Fővárosi Csatornázási Művek felé haladva befordult a kerékpárútra, majd onnan 20 perc múlva kihajtott
  • egy 35-40 év körüli fekete hajú hölgynek, aki a gyilkosság előtt többször találkozott a későbbi áldozattal és a kerékpárút Dobó utcai végénél a betontuskókon ülve beszélgetett vele
  • azoknak, akik 2013. szeptember 25-én 20:00 körül a Meddőhányó utcán a Vízisport út irányából az Oázis kertészet előtt futottak el, vagy rendszeresen ezen az útvonalon közlekednek gyalogosan vagy futva az esti órákban

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.