Megmérgeztek egy vakvezető kutyát

bűnügy
2014 szeptember 16., 09:45
comments 236

Közleményt adott ki a miskolci Baráthegyi Vakvezető és Segítő Kutya Iskola Alapítvány, amelyben arról számolnak be, hogy mára bebizonyosodott, júliusban mérgezés végzett Rustyval, a vakvezető kutyával.

Rusty a verpeléti Tóthné dr. Kiss-Orosz Mária kutyája volt, a vak nő legfontosabb segítője. Együtt jártak dolgozni Egerbe, a gyerekekért az iskolába, sportolni, sőt munka mellett egyetemi előadásokra is. A nyár elején még Rusty vezette gazdáját a rektor színe elé a Miskolci Egyetem diplomaátadó ünnepségén.

photo_camera Fotó: barathegyisegitokutya.hu

A kutyaiskola szerint a kutya borzasztó kínokat élhetett át halála előtt, mivel boncolása egyértelműen bizonyította, hogy mérgezés áldozata lett. Az alapítvány jogásza szerint a tettes, ha kézre kerül, akár három éves szabadságvesztéssel is bűnhődhet.

A Baráthegyi Vakvezető Kutya Iskola 500 ezer forint nyomravezetői díjat ajánl fel annak, aki a rendőrség nyomozását érdemben segíteni tudja. Az anyagi kár egyébként ennél is nagyobb, mivel a vakvezető kutyák kiválasztásának, hosszú képzésének, és leendő gazdájukkal közös tanításának költsége több mint kétmillió forint.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.