Egy árva orangutánkölyök életéért küzdenek a budapesti állatkerben

ÁLLAT
2014 szeptember 18., 16:08
comments 29

Inkubátorba tették és mesterségesen nevelik a Fővárosi Állat- és Növénykert munkatársai az állatkert legfiatalabb orangutánját. A kölyök szeptember 4-én született meg, de a 16 éves anyja, Jambi egy héttel később elpusztult (egyelőre nem tudni, hogy miért). Ezért kell szeptember 10-e óta mesterségesen beavatkozni.

Az állatkertben több mint 100 éve tartanak orangutánokat, 40 éve megszakítás nélkül. Most összesen öt egyed van: Chuij, a hamburgi születésű, 18 éves hím 2004 óta él Budapesten, Moira, a még növésben lévő nőstény Jambi és Chuij frigyéből született négy éve. Jula és Lia tavaly tavasszal jött a Müncheni Állatkertből. Az ötödik pedig az inkubátorban küzd az életéért.

Az állatgondozók és az orvosok most azon dolgoznak, hogy a kölyök állapota stabilizálódjon, hogy a súlya megnyugtató ütemben gyarapodhasson. Ehhez az újszülöttnek nyugalom kell, így most csak azok láthatják, akik gondozóként vagy állatorvosként nélkülözhetetlenek. Az állatkert bizakodó, mert a kölyök rendesen eszik. (Állatkert)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt