Egy árva orangutánkölyök életéért küzdenek a budapesti állatkerben

ÁLLAT
2014 szeptember 18., 16:08
comments 29

Inkubátorba tették és mesterségesen nevelik a Fővárosi Állat- és Növénykert munkatársai az állatkert legfiatalabb orangutánját. A kölyök szeptember 4-én született meg, de a 16 éves anyja, Jambi egy héttel később elpusztult (egyelőre nem tudni, hogy miért). Ezért kell szeptember 10-e óta mesterségesen beavatkozni.

Az állatkertben több mint 100 éve tartanak orangutánokat, 40 éve megszakítás nélkül. Most összesen öt egyed van: Chuij, a hamburgi születésű, 18 éves hím 2004 óta él Budapesten, Moira, a még növésben lévő nőstény Jambi és Chuij frigyéből született négy éve. Jula és Lia tavaly tavasszal jött a Müncheni Állatkertből. Az ötödik pedig az inkubátorban küzd az életéért.

Az állatgondozók és az orvosok most azon dolgoznak, hogy a kölyök állapota stabilizálódjon, hogy a súlya megnyugtató ütemben gyarapodhasson. Ehhez az újszülöttnek nyugalom kell, így most csak azok láthatják, akik gondozóként vagy állatorvosként nélkülözhetetlenek. Az állatkert bizakodó, mert a kölyök rendesen eszik. (Állatkert)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.