Interjút adott az RTL Klubnak az a fiú, aki pólólopásért ült előzetesben 13 hónapot

Tegnap írtunk arról a fiúról, akit 17 évesen azzal vádoltak, hogy egy barátjával együtt rávett egy kisfiút, hogy adja oda a pólóját az unokaöccsüknek, így csoportos rablással gyanúsították meg az amúgy büntetlen előéletű fiút. A 2013 novemberi szembesítésen még a sértett is azt mondta, hogy a vádlott nem bántott és nem fenyegetett senkit. A Magyar Helsinki Bizottság azt írta, az ügy mindenképpen el fog jutni egy európai szintű bíróságra.

A szerdán szabadult fiút a bíróság eltiltotta a sajtónak való nyilatkozástól, de a Helsinki Bizottság szerint ennek a döntésnek a jogszerűsége is kétséges. A jogvédő szervezet szerint végül megengedték neki, hogy nyilatkozzon.

pólólopás

Így most az RTL Klubnak interjút is adott. Mint mondta, a Szőlő utcai nevelőintézetben töltött időszakban letette az érettségit. Úgy érzi, elvettek az életéből egy évet, az ismerősök előtt pedig szégyenkeznie kellett olyasmi miatt, amit el se követett. (Állítása szerint az unokaöccsével az uszodából hazafelé találkoztak két gyerekkel, az unokaöccse pedig elcserélte a pólóját az egyikükkel, majd miután megkérdezte, hogy nem lesz-e ebből baj, és azt a választ kapta, hogy nem, továbbmentek.) Boltban szeretne dolgozni, pulti eladóként.