Nők a 444-en!4!!

Egyéb
2014 szeptember 20., 05:00

Felnéztünk az égre. Esik. Megint chemtrail. Mindig ez van. Nehéz az alakváltó gyíkemberek élete, hát még, ha nők ugyebár. Valamit tenni kéne. Unottan pörgettük át a napi híreket. Semmi extra: szórványos választási kampányra számíthatunk, kelet felől háború áramlik a térségbe, délután pedig helyenként normális mederben zajlik az élet. Akad néhány felöltözött nőkről szóló hír is, akik nem a pasijuk vagy a testük miatt érdekesek. Róluk írunk. Erre van a blogunk.

A Feminfo az Origon indult másfél évvel ezelőtt, mert az egyik legnagyobb és legrégibb hírportálon nagyon keveselltük a nőkről szóló híreket, a nem csupán a formás alakjuk, a szerelmi életük,a botrányaik vagy a szerepeik miatt érdekes nőkről szóló cikkeket. Talán nem tudtátok, de az a helyzet, hogy az emberiség másik feléről is szólnak hírek, legfeljebb eddig nem olvastátok ezeket. De majd most…!

Idén tavasszal kiderült, hiányolják a nőket a 444-nél! Hát senki nem ír róluk? Dehogynem! Itt vagyunk mi. 2013 tavaszán egymás mellett indulva, tán velük egy pillanatban sírtunk fel néhány kommentelő bejegyzésein, és velük egyszerre esszük a szülinapi tortát is. És még ezt kérdezik? Írtak, írtunk, beszélgettünk. Jöttünk. Mi lettünk átmenetileg a Femin4. Kaptunk az olvasóktól hideget-meleget. Semmi gond, megszoktuk.

Az autizmusról, vagy az iskolázott lányokat gyűlölő terrorszervezetekről szóló írásaink majdnem olyan népszerűek voltak, mint amiben egy animált punci ugrált a főoldalon. (Na jó, csak majdnem.) A 444-et pedig mi még az illuminati dollárnál is jobban szeretjük, így egy hipszterkávézás és azt azt követő enyhe infarktus után úgy döntöttünk, összebútoroztunk a beköltözünk a fiúkoleszba, ahol lány csak mutatóba akad. Persze csak képletesen. A Feminfo mostantól a 444-nél blogol.

Ugyanúgy, mint eddig, nőkről, nőket érintő témákról, hírekről akarunk írni, nem csak nőknek.

Meggyőződésünk, hogy nők és a közélet viszonya messze túlmutat a bántalmazás, a nemi szerepek, a női kvóták - egyébként nyilvánvalóan fontos - ügyein, de még ezekről is lehet és kell is érdekes cikkeket írni.

Élünk a lehetőséggel, és ezentúl itt olvashatjátok, amit máshol alig: elég sok minden történik a világban a nőkkel. Tovább folytatjuk side-projekteinket a Tesztoszteron Magazint és a Mindennapi szexizmust is.

Ha épp nem kétfejű sárkány gyíklény alakjában vagyunk, általában kisgyerekes dolgozó anyák alakját öltjük magunkra, akikben talán kicsit túlteng az igazságérzet és őszintén hisznek abban, hogy bőven volna még tennivaló a nemek közötti egyenlőségért, és a mindenkit korlátozó sztereotípiák felszámolásáért.

Ha minket olvastok, ti is látni fogjátok, hogy nőkről is szólnak hírek.

Indul a feminfo.444.hu!

További nőkkel kapcsolatos híreket, érdekességeket találsz a feminfo facebook oldalán. Tetszik?

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.