Így sikerült robbantania a magyar terroristának

Terrorizmus
2014 szeptember 22., 13:32
comments 80

A 39 éves L. Péter csak a Suzukit amortizálta le, amikor április 7-én, délelőtt, egy XVII. kerületi Penny Market előtt benzinnel akart robbantani az áruház előtt leparkolt kocsijával. A Suzuki utasterébe különféle kannákban és palackokban benzint rakott egy gyújtószerkezettel együtt, és mobiltelefonos távirányítással akarta felrobbantani. Ebből annyi lett, hogy a kocsi belső kárpitozása, ülései kiégtek, de egy állampolgári bejelentés után a tűzoltók a tüzet eloltották. A robbanásról készült felvétel:

L. Pétert két nappal később, egy XI. kerületi billiárdszalonban fogták el. A házkutatáson mobiltelefonokat, adattárolókat, éles lőfegyvert, lőszert és különböző pirotechnikai vagy robbanószer, illetve robbantó szerkezet elkészítésére alkalmas anyagokat, alkatrészeket (gyújtózsinór, műtrágya, nagyobb mennyiségű foszfor, távirányítók), petárdákat foglaltak le. Az igazságügyi szakértő tűzszerész szerint ha a tűzoltók a tüzet nem oltják el, a tűz valószínűleg átterjed a szomszédos épületre, és a robbanás a kocsi 15-20 méteres körzetében tartózkodókat megsebesíti.

penny market bombák

A gyanúsított mindent beismert. A rendőrségi közleményből sajnos nem derült ki, miért volt a férfi a Penny Market haragosa, én a terrortámadás mögött egy fogyasztói csalódást sejtek (sőt, vizionálok).

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.