Izraeli katonák megölték a nyáron elrabolt tizenévesek gyilkosait

külföld
2014 szeptember 23., 05:59
comments 323

Az izraeli hadsereg kedden bejelentette, hogy megtalálták és megölték a júniusban elrabolt és meggyilkolt izraeli tizenéves fiúk gyilkosait.

A három fiú (két 16 és egy 19 éves) június 12-én stoppal igyekeztek hazafelé, amikor elrabolták őket. Június 30-án holtan találtak rájuk, gyilkosság áldozatai voltak. A nyári gázai háború ugyan nem közvetlenül ezért tört ki, de a gyilkosságok sokat erősítettek a háborús hangulaton.

Kedden hajnali egy órakor az izraeli hadsereg körbevett egy házat Hebronban, ahol a gyilkosságok két elkövetője húzta meg magát.

photo_camera A három meggyilkolt fiatal.

Marvan Kavaszme és Abar Amu Eisa már június 20. óta gyanúsított volt, de csak a múlt héten szerzett az izraeli titikosszolgálat információt hollétükről. A hebroni házban egy üzlet pincéjében húzták meg magukat az elmúlt hetekben.

Az izraeli katonák felszólították őket, hogy jöjjenek ki. Nem válaszoltak, majd hirtelen előjöttek és rögtön lőni kezdtek. Az egyikükkel a tüzet viszonzó katonák azonnal végeztek, a másikuk akkor halt meg, amikor gránátot dobtak a pincébe. Az egyik gyanúsított egy M-16-os gépfegyverrel, a másikuk egy kalasnyikovval a kezében halt meg.

A 29 éves Marva Kavaszme a Hamász tagja volt, korábban többször is ült izraeli börtönökben, utoljára 2010-ben csukták le, mert részt vett négy izraeli halálát okozó merénylet megszervezésében.

A 32 éves Abar Ami Eisa is ült már Izraelben, 2005 és 2006 között volt előzetesben, szintén terrorizmussal gyanúsították. Augusztusban az izraeli hatóságok mindkettejük házát lerombolták. (jerusalempost)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.