Kamuatya verte át a gazdákat

bűnügy
2014 szeptember 24., 11:07

Egy nem létező egyház lelkipásztoraként csalt ki pénzt a sértettektől P. Csaba tavaly december és idén január között. A nigériai stílusú lopásról itt írtunk hosszabban.

Az 54 éves kapuvári férfi a Kapzsi Emberek Vámszedője elnevezésű nem létező egyház papjaként mezőgazdasági tevékenységet folytató cégeket keresett fel telefonon és regisztrációs díjért munkagépeket, szemes takarmányt ajánlott fel adományként, mindenkinek azt, amire szükséges volt. A gyanúsított azt állította, ha nem tudja átadni a megszüntetés előtt álló egyházi alapítvány tulajdonában lévő eszközöket, az adóhatóság veszi birtokba azokat.

19-en éltek a kínálkozó lehetőséggel, és fizették meg a kamuatyának a megszerezhető érték 10 százalékát. 24-en nem hittek Pál atyának, így tőlük nem tudott pénzt szerezni a gyanúsított. A sértettek feljelentést tettek a rendőrségen. A férfi ellen az ország több rendőrkapitánysága is indított büntetőeljárást csalás miatt, de végül mindegyik ügy a Kisbéri Rendőrkapitánysághoz került.

A férfi szeptember 10-én a kihallgatáson elismert mindent. (police.hu)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.