Kerék-Bárczy Szabolcs pert nyert Rogánékkal szemben

POLITIKA
2014 szeptember 24., 15:36
comments 34

A DK-s Kerék-Bárczy Szabolcs pert nyert az V. kerületi önkormányzat ellen. A Pesti Központi Kerületi Bíróság ma első fokon arra kötelezte Rogánékat,hogy adják át az önkormányzat és a Pesti Srácok című jobboldali portált működtető Gerilla Press Lapkiadó és Médiatanácsadó Kft. között megkötött szerződéseket és pénzügyi adatokat, amik 2010. január 1-je és 2014 május 31-e között születtek.

Kerék-Bárczy az ítéletről azt írta a Facebookra:

„Reméljük, most már nem lesz akadálya annak, hogy nyilvánosságra kerüljön, mennyi közpénzt jutatott a belvárosi vezetés a hozzá közelálló médiaterméknek,volt-e bármilyen elvárás a portállal szemben, illetve a kifizetett összegek arányban állnak-e az elvégzett munkával.”

Az önkormányzat közleményben reagált az ítéletre:

„Örülünk, hogy Kerék-Bárczy Szabolcs pert nyert. Belváros-Lipótváros Önkormányzata azonban már a per kezdete előtt is jelezte, hogy semmilyen szerződése nincs a szóban forgó kiadó kft.-vel, így csak azt tudjuk mondani, hogy a per értelmetlen volt.”

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.