Túszejtéssel és robbantással fenyegetőzött két fiatal Siófokon

A Miskolci Hívásfogadó Központba érkezett hívás 2014. szeptember 23-án délután. A 112-es segélyhívó számot hívták fel ketten, a férfihang pedig rablást, túszejtést és robbanást ígért.

A hívást fogadó operátornak egy férfi elmondta, hogy „TNT-t” fog robbantani, túszul ejtett embereket és 10 millió forintot kér.

Megkérdezte az operátortól, hogy

„halottakat akar, vagy meghozza a 10 millió forintot?”

majd a bejelentő bontotta a vonalat. A központban az operátor értesítette az ügyeletes tisztet, akinek mivel volt siófoki helyismerete, a buszpályaudvarra irányította kollégáit. A kiérkező rendőrök a telefonfülkét beazonosították, ami a buszpályaudvar várótermében volt (ez látható a fenti képen, felnagyítva), majd az ott található kamerafelvétel alapján megállapították, hogy a bejelentés időpontjában a fülkénél két fiatal férfi tartózkodott.

Személyleírásuk alapján a siófoki rendőrök 15 óra 20 perckor még a pályaudvar területén elfogták a két fiatalembert, akiket igazoltattak, majd előállítottak a Siófoki Rendőrkapitányságra.

A 16 éves siójuti fiatalember és I. Márk József 18 éves torvaji barátjának bejelentése valótlannak bizonyult. Ellenük, szabadlábon hagyásuk mellett közveszéllyel fenyegetés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indult büntetőeljárás a Siófoki Rendőrkapitányságon. (Police.hu)

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.