Néhány kínai étteremben drogot kevernek az ételekbe, hogy a vásárlóik visszajárjanak

A kínai Shenszi tartomány egyik éttermének tulajdonosa kénytelen volt bevallani az üzletét vizsgáló rendőröknek, hogy az utóbbi időben az éttermében felszolgált tésztába mákgubót kevernek a szakácsok. A vállalkozó szerint összesen két kilónyi porított gubót használtak fel, így morfiumot és kodeint juttatva a felszolgált ételek többségébe.

A cél az volt, hogy a vásárlók rászokjanak az étteremben felszolgált fogásokra, és a tulajdonos számítása be is jött, az étterembe ugyanis egyre több és több vendég érkezett. A bökkenő az volt, hogy egy rendőrségi razzia során az étterem legtöbb vendégének pozitív lett a drogtesztje.

Elsőre furcsának hathat, hogy egy éttermi razzián miért vetik alá drogtesztnek a vendégeket, de Shenszi tartományban egy ideje ez a rendőrök módszere, a mostani eset ugyanis nem egyedüli. A tartományban évek óta visszatérő drogvásárlóknak számítanak az étteremtulajdonosok, többen már a szajréval lebuktak, másoknál meg az éttermükben felszolgált kajákban találták meg az addiktív szereket.

De a Quartz összeállítása szerint országszerte terjed ez a módszer, már Sanghajban és Kanton városban is kaptak el vendégeket bedrogozó étterem-tulajdonost.

(A címlapi kép illusztráció, hiszen Son Goku egy japán mesében szereplő földönkívüli harcos. Ráadásul nem is létezik.)

Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.
;