A távozó amerikai igazságügyminiszter szerint is át kell gondolni a marihuánára vonatkozó törvényeket

bűnügy
2014 szeptember 26., 14:35
comments 16

Amerikában a drogokat 5 kategóriába sorolják, a marihuána jelen pillanatban a legveszélyesebbnek tartott szerek között a heroinnal van egy polcon. Ha ezt módosítanák, az az amerikai drogpolitika legnagyobb változás lenne az elmúlt 40 évben.

"Fel kell tennünk magunknak a kérdést, hogy a marihuána tényleg olyan komoly szer-e, mint a heroin,, tényleg ugyanabban a jogi kategóriában kell-e tartanunk."

Ezt a Yahoonak adott interjújában mondta. Arról is beszélt, hogy nem biztos benne, hogy a teljes legalizálás a helyes út, és figyelni kell arra, hogy mi lesz az egyes államok legalizálási kísérletének eredménye. Holder azt is támogatja, hogy csökkentsék egyes a droggal kapcsolatos bűncselekményeknek a büntetési tételét, de csak azokban az esetekben, ahol a vádlott nem követett el erőszakos bűncselekményt. (Vox)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.