Azért nincs elég gyerek Hong Kongban, mert keveset dugnak a nők

külföld
2014 szeptember 26., 10:13
comments 60

Bár a 2000-es évek közepének mélypontjához képest valamennyit javult a szülési ráta Hong Kongban, a most 1000 lakosra jutó 12,8 újszülött aggasztó jövőt vázol: Hong Kong egyre gyorsabban öregedhet el.

Ezt eddig két társadalmi okra vezették vissza:

  • a gyereknevelés brutális költségeire;
  • illetve arra, hogy a Hong Kong-i nők feladják a gyerekvállalást a karrierjük érdekében.

Most a Családtervezési Szövetség felmérése új elemekkel színesíti a választ. 2100 fős mintán végzett felmérésük szerint a 21-40 év közötti nők negyede egy évben 12-nél kevesebb alkalommal szeretkezik, és közel 60 százalékuk számolt be legalább egy, legalább három hónapja tartó szexuális problémáról.

A termékeny korú Hong Kong-i nők

  • 31,8 százaléka nem vágyik szexre;
  • 31,7 százaléka nem izgul fel;
  • 33,8 százalékának fájdalmas a közösülés;
  • 40 százalékának meg nincs orgazmusa.

(Via Quartz)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.