Az egyik fő érv a liberális demokrácia ellen, hogy az képtelen lenne a rezsicsökkentésre

POLITIKA
2014 szeptember 27., 12:11

Újabb érveket sorakoztatott fel Orbán Viktor miniszterelnök a liberális demokrácia ellenében a KDNP ünnepi választmányi ülésén.

Szóval

"egy liberális demokrácia nem lett volna képes arra, hogy nekimenjen a rezsiszámláknak, hogy segítő kezet nyújtson devizahitelesek százezreinek, hogy megadóztassa a multikat, a nagy energiaszolgáltatókat és a bankokat"

Nehéz ezzel vitatkozni.

Főleg ha alapvetésként fogadjuk el, hogy az állami berendezkedés egyik legfontosabb szervező elve bizonyos termékek vagy szolgáltatások ára kell, hogy legyen. Tehát meg kéne vizsgálni, hogy mondjuk

a kifli, a parizer vagy esetleg a lángos

milyen típusú demokráciában (vagy akár más berendezkedés mellett) a legolcsóbb, és onnan tervezni újra a magyar állam működését.

Egy forint a krumplis lángos, le van szarva Kádár János

- ugye.

Felvetődtek más fontos gondolatok is. Például

  • hogy megtört a liberális értékrend kulturális missziója a nagyvilágban,
  • hogy a politikai korrektség megfoszt bennünket az őszinte, innovatív gondolkodás lehetőségétől,
  • hogy nem kell a kereszténydemokratának megijedni akkor sem, ha a liberális szekta főpapjai egyre hangosabban követelik kiközösítésünket,
  • hogy egy közösségnek más céljai is lehetnek, mint elvont elvek, absztrakt okoskodások érvényre juttatása,
  • hogy az Európai Unió mindaddig "befejezetlen projekt marad", amíg a kontinens keresztény gyökereiről szóló passzus nem kerül a helyére,
  • hogy  manapság a kereszténység a legüldözöttebb a vallás,
  • és hogy hiába emlegetnek bennünket egyesek Kínával meg Oroszországgal egy lapon, Magyarország a Nyugat elválaszthatatlan része.

Azt el tudom képzelni, hogy ez utóbbi elválaszthatatlanságról Nyugaton még nem tudnak.

Kiemelt videóink

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.