Az egyik fő érv a liberális demokrácia ellen, hogy az képtelen lenne a rezsicsökkentésre

Újabb érveket sorakoztatott fel Orbán Viktor miniszterelnök a liberális demokrácia ellenében a KDNP ünnepi választmányi ülésén.

Szóval

"egy liberális demokrácia nem lett volna képes arra, hogy nekimenjen a rezsiszámláknak, hogy segítő kezet nyújtson devizahitelesek százezreinek, hogy megadóztassa a multikat, a nagy energiaszolgáltatókat és a bankokat"

Nehéz ezzel vitatkozni.

Főleg ha alapvetésként fogadjuk el, hogy az állami berendezkedés egyik legfontosabb szervező elve bizonyos termékek vagy szolgáltatások ára kell, hogy legyen. Tehát meg kéne vizsgálni, hogy mondjuk

a kifli, a parizer vagy esetleg a lángos

milyen típusú demokráciában (vagy akár más berendezkedés mellett) a legolcsóbb, és onnan tervezni újra a magyar állam működését.

Egy forint a krumplis lángos, le van szarva Kádár János

- ugye.

Felvetődtek más fontos gondolatok is. Például

  • hogy megtört a liberális értékrend kulturális missziója a nagyvilágban,
  • hogy a politikai korrektség megfoszt bennünket az őszinte, innovatív gondolkodás lehetőségétől,
  • hogy nem kell a kereszténydemokratának megijedni akkor sem, ha a liberális szekta főpapjai egyre hangosabban követelik kiközösítésünket,
  • hogy egy közösségnek más céljai is lehetnek, mint elvont elvek, absztrakt okoskodások érvényre juttatása,
  • hogy az Európai Unió mindaddig "befejezetlen projekt marad", amíg a kontinens keresztény gyökereiről szóló passzus nem kerül a helyére,
  • hogy  manapság a kereszténység a legüldözöttebb a vallás,
  • és hogy hiába emlegetnek bennünket egyesek Kínával meg Oroszországgal egy lapon, Magyarország a Nyugat elválaszthatatlan része.

Azt el tudom képzelni, hogy ez utóbbi elválaszthatatlanságról Nyugaton még nem tudnak.

Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.