Lefejezte az egyik kolléganőjét miután kirúgták

bűnügy
2014 szeptember 27., 09:42
comments 82

Az amerikai társadalmat megosztó szinte összes probléma megjelenik valahogy az Oklahoma államban történt gyilkosságban.

Alton Nolen piti bűnöző volt, 2009 óta 20 alkalommal ítélték el főleg drogos ügyek miatt. Többször volt börtönben, legutóbb 2011-ben szabadult. Nolen egy élelmiszeripar üzemben kapott munkát szabadulása után, de onnan nemrég kirúgták. Ezután visszament a gyárba, egy késsel lefejezte egyik kolléganőjét, majd rátámadt egy másikra is. Az üzemvezető lőtte le, most kórházban van.

A következő tényezők miatt lesz ebből egy perc alatt minden politikus számára meglovagolható ügy Amerikában:

  • Nolen egy börtönviselt fekete férfi.
  • Amerikában gyakoriak az ehhez hasonló munkahelyi vagy éppen iskolai támadások.
  • Nolen elbocsátása előtt iszlám hitre próbálta áttéríteni több kollégáját, amit valószínűleg a börtönben vett fel.
  • Nolen a dzsihádistákhoz hasonlóan lefejezte áldozatát.
  • Nolen késsel, és nem pedig lőfegyverrel ölt.
  • Nolent az üzem vezetője legálisan tartott fegyverével lőtte le, és így megakadályozta, hogy a támadásnak több áldozata legyen.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.