Nem kéne tovább hergelni a Fergusonban élőket

bűnügy
2014 szeptember 27., 07:23
comments 27

Ezt az amerikai igazságügyminisztérium sakkozta ki alig egy hét alatt.

Ferguson városában lőtte agyon a fegyvertelen fekete Michael Brownt egy Darren Wilson nevű fehér rendőrtiszt augusztus 9-én. A szemtanúk szerint Brown egyáltalán nem jelentett veszélyt a rendőrökre, amikor lelőtték. A dologból zavargások kerekedtek és óriási botrány, ami azóta sem csitul Amerikában.

A fergusoni rendőrök egy része, hogy kifejezzék szolidaritásukat kollégájukkal elkezdtek

"Én vagyok Darren Wilson"

feliratú karkötőket hordani. Az első fotók a hét elején kerültek ki a karkötőkről.

Ezzel az a baj, hogy Wilson ellen vizsgálat folyik a lövöldözés miatt, és a Fergusonban élők többsége egyáltalán nem vette jó néven, hogy a rendőrök automatikusan az ő pártját fogják. Mert egy fegyvertelen kamaszt agyonlőni mindenképpen tragédia, még ha Wilson valamilyen, most még nem ismert okból valóban a saját életét féltette, és azért lőtt.

Ezt ismerte fel az amerikai igazságügyi, és ezért levélben kérik a fergusoni rendőröket, hogy ne hordjanak ilyen karkötőket.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.