Németh Lászlónéra bízza Orbán a nemzeti rezsicsökkentés következő csatáját

gazdaság
2014 szeptember 28., 13:34
comments 138

Legkésőbb 2015 márciusában megkezdi munkáját a nemzeti közműszolgáltató holding, aminek bázisát az állami tulajdonba került Főgáz jelentheti, mondta el Lázár János mindezt Makón vasárnap.

És még azt is elmondta, hogy a holding szervezésével kapcsolatos feladatokkal Németh Lászlóné miniszterelnökségi államtitkárt bízta meg a miniszterelnök.

Németh Lászlóné kinevezése megbízása mindenképp érdekes történet, a közismerten Simicska Lajos emberének számító egykori fejlesztési miniszter most szerepet kaphat a piaci szereplők ellen induló, teljesen állami kézben lévő közműszolgáltató felállításánál, ez pedig egy sor kérdést felvet az egyre nyíltabban zajló kormányközeli oligarchaháborúban.

Lázár bejelentése alapján z első nemzeti közműszolgáltató holding feladata először az áram-, a gáz- és távhőszolgáltatás lesz. A víz-, a szennyvíz- és a hulladékszolgáltatás később kezdődhet.

A politikus egyben úgy fogalmazott, a "kormány nem állami eszközökkel akarja lenyomni a jelenlegi piaci szereplőket, az állami cég magas színvonalú szolgáltatással és versenyképes árakkal kívánja elnyerni a fogyasztók bizalmát".

Az uniós jogszabályok alapján a hálózat fenntartása és a fogyasztók ellátása elkülönül egymástól, így nincs technikai akadálya a szolgáltatásnak. Az állam megvásárolta a Főgázt, amely jó alapja lehet a nemzeti közműszolgáltató holdingnak, mondta még el Lázár. (via MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.