https://444.hu/assets/szulejmán01.jpg

Ha a reklámadót túl is élné az RTL Klub, utána jöhet a Szulejmán rajongóinak népharagja

KULTÚRA
2014 szeptember 29., 13:43
comments 178

Nem várt helyről kaphat segítséget a kormány az RTL Klubbal viselt csatájában: több ezer dühős néző háborog egy Facebook-csoportban, mert a csatorna levette műsoráról a Szulejmán című kvázi-történelmi kosztümös sorozatot, hogy helyette a Celeb vagyok, ments ki innen! című realityműsoruk epizódjait adják.

Hogy mi az a Szulejmán, ami ekkora felháborodást váltott ki? Jogos kérdés, nagyjából ilyesmi:

A Facebook-csoportban pedig tényleg forradalmi a hangulat, ilyen kommentek dúlnak:

szulejman02

 

A nagy költségvetésből készülő török sorozat szinte a radar alatt lett százezrek kedvence, pedig például a mohácsi csatát feldolgozó részben a készítők egyszerűen meghamisították kicsit az események menetét, és II. Lajos királyt például egy ötvenes, kellemetlen fráternek ábrázolták, holott húszévesen fulladt a Csele-patakba. Az apró pontatlanságokról tavaly az Origó írt egy cikket.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.