Elszabadultak az orosz élelmiszerárak

külföld
2014 október 02., 07:44
comments 67

A nyugati országokból származó élelmiszer behozatalának korlátozása miatt, mondta el Anton Sziluanov orosz pénzügyminiszter a moszkvai nemzetközi befektetési fórum csütörtöki ülésén.

Az orosz jegybank elnöke a tanácskozáson elmondta, hogy nem tudják tartani az 5 százalékos inflációs célt. Moszkva augusztus 7-én vezetett be behozatali korlátozásokat az Oroszországgal szemben, annak Ukrajna-politikája miatt korábban büntetőintézkedéseket hozó országok ellen. Megtiltották a marhahús, a sertéshús, a gyümölcs- és zöldségtermékek, szalámik, valamint a baromfi, hal, sajt, tej, és tejtermékek behozatalát az Európai Unió tagállamaiból, az Egyesült Államokból, Kanadából, Ausztráliából és Norvégiából.

Alekszej Uljukajev orosz gazdaságfejlesztési miniszter a tanácskozáson azt mondta, nagy a kockázata annak, hogy az idén a 7,5 százalékot is meghaladhatja az infláció Oroszországban. A rubel gyengülése jövőre is befolyásolhatja az oroszországi árak emelkedését, de egyelőre nem vizsgálják felül az előrejelzésüket, amely szerint 2015-ben 5,5 százalékos inflációval számolnak.

Az orosz gazdaságfejlesztési miniszter arra is kitért, hogy szerinte nem kapja meg a kellő támogatást az orosz parlament alsóházába benyújtott törvényjavaslat, amely a külföldiek vagyonának zárolását rendelné el - válaszul a hasonló külföldi intézkedésekre. Uljukajev arra figyelmeztetett, hogy ez a lépés felgyorsítaná a tőkekivonást Oroszországból. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.