Kövekkel dobálták Jeremy Clarksonékat Argentínában

külföld
2014 október 03., 09:08
comments 37

Argentína elhagyására kényszerült a BBC autós magazinja, a Top Gear stábja. A legendás Jeremy Clarksont, James Mayt és Richard Hammondot feldühödött helyiek dobálták kövekkel.

Hogy miért?

Mert egy olyan Porschét teszteltek, aminek

H982FKL

volt a rendszáma. És hogy ez miért baj? Mert az argentínok szerint ez az 1982-es falklandi háborúra utalt.

1982-ben az argentín vezetés az éppen aktuális gazdasági válságról a nacionalista érzelmek felkorbácsolásával próbálta elterelni a figyelmet, ezért lerohanta a brit fennhatóság alá tartozó Falkland-szigeteket. Amiket aztán a brit hadsereg szedett-vedett hajókból álló flottával visszafoglalt, eléggé megszégyenítve ezzel a katonai juntát, ami pár évvel később meg is bukott.

Most amúgy Argentínában éppen a nacionalista érzelmek felkorbácsolásával próbálják elterelni a figyelmet a gazdasági nehézségekről, így a Falkland-szigetek újra téma.

A stáb menekülését a BBC is megerősítette. De hangsúlyozták, hogy a rendszámmal semmit sem akartak üzenni, szerencsétlen véletlen csupán, hogy pont ez a betű-szám kombináció volt az autón. (Via Sky News)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.