A Századvéget bízta meg a magyar érdekek amerikai képviseletével a kormány

2014 október 4., szombat 11:57
94

Még júliusban jelent meg a Miniszterelnökség közbeszerzési felhívása "magyarországi politikai, gazdasági és kulturális értékek és érdekek képviselete, az érdekek érvényesítésének elősegítése és lobbi tevékenység folytatása Észak-Amerikában" (USA, Kanada) címmel. A kiírás szerint a megbízás elsődleges célja "a magyar kormány döntéseiből következő politikai üzenetek artikulációja az amerikai kormányzat, kongresszus, média, illetve a politikai döntéshozatalra befolyással bíró egyéb szereplők és szervezetek felé".

Most hirdettek benne eredményt, nem is lehetett volna jobban időzíteni, mert bár Kanadával nincs bajunk, de Barack Obama és az amerikai külügy elég nehezen viseli a magyar civilek hatósági vegzálását. Persze, megkapták a választ, de a jelek szerint ennél többre készül a magyar kormány.

A Napi.hu írta meg, hogy a felhívásra csak egy ajánlat érkezett, a Századvég Politikai Iskola Alapítvány vezette konzorciumé. Tag még a Floridában bejegyzett Liberty International Group LLC nevű lobbicég, amelynek elnöke a republikánus, 2005 és 2013 között a képviselőházban is tag Connie Mack IV., illetve és a washingtoni SLI Group LLC.

Az uniós közbeszerzési tájékoztatóban megjelent hirdetményből az derült ki, hogy a négyéves szerződést a Miniszterelnökség 1m372 milliárdra becsülte, a Századvég ennél szerényebb volt 12 millióval. Így nettó 1,360 milliárd forintért lett a konzorciumé a megbízás.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt