Reptéri biztonságiak szórhatták szét anyja hamvait

750 ezer dollár (~180 millió forint) kártérítésre pereli az Egyesült Államok Közlekedésbiztonsági Hatóságát, az univerzálisan gyűlölt TSA-t egy clevelandi férfi, Shannon Thomas. Thomas 2012 októberében anyja utolsó kívánságának megfelelően Puerto Ricóba indult, hogy anyja hamvait a tengerparton szórja szét.

A hamvakat egy csavaros kupakos, nehéz urnába rakta, nehogy bajuk essen az úton. San Juanba érkezvén mégis azt tapasztalta, hogy a hamvak szétszóródtak a bőröndjében, amiben a hamuborította ruhák között egy hivatalos feljegyzést is talált arról, hogy a TSA átvizsgálta a csomagját.

Ilyen értesítőt talált a hamvak közt Shannon.Sung Sook / Flickr CC BY 2.0

A TSA egyelőre nem reagált az ABC megkeresésére. A hatóság honlapján található tájékoztatás szerint hamvakat feladott és kézipoggyászként is lehet szállítani, de minden esetben át fogják világítnai az urnát. Azt ajánlják, hogy a hamvakat könnyebb anyagba, például műenyagba csomagolva szállítsák, hogy könnyebb legyen röntgenezni.

Thomas nem ilyenbe rakta a hamvakat. De a TSA honlapján azt is írják, hogy "semmilyen körülmények között nem nyitnak fel urnákat". (Via ABC News)

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.