Ilyen nyugtalanító interjút még nem csinált saját magával a rendőrség

bűnügy
2014 október 08., 07:55
comments 287

Talán emlékeznek még rá, hogy múlt héten Tatabányán balhé volt a Sárberki Általános Iskola előtt. Egy apuka és az iskolarendőr balhézott össze. Akkor az iskola igazgatója és a szemtanú is úgy emlékezett, hogy a rendőr volt indokolatlanul agresszív. A gyereke szeme láttára megbilincselt szülő először panaszt is tett az eljárás ellen. Ő ezt 8 órával később visszavonta, ma pedig már az iskola vezetője is teljesen máshogy emlékszik.

Olvassák el a police.hu-n Biacsi Sándor történetét egy állampolgári túlkapásról. Ide csak a legfontosabbak teszem be, szó szerint idézve:

  • Senki nem látta, de mindenki tudja, mi történt a tatabányai Sárberki Általános Iskola előtt október 2-án.
  • – A férfi azt mondta, „ő célforgalom”, rakodni fog, behajthat – idézi fel a történteket a főtörzszászlós. – Felvilágosítottam, hogy a kiegészítő tábla nem a célforgalmat, hanem az engedéllyel rendelkezőket engedi be. Ezt követően visszatolatott a sarokig, kiszállt a kocsiból a kisfiával, majd rám nézve azt mondta: „Büdös, g… rendőr!”
  • Az eseményeket figyelő szülők között az ordibáló apuka, és nem a rendőri intézkedés keltett megbotránkozást, miközben a diákok hangosan köszöntek Biacsi Sándornak: „Csókolom, Sanyi bácsi!” „Jó reggelt, Sanyi bácsi!”
  • Hat-hét éve ismerem Biacsi Sándort, korrekt ember, a gyerekek nagyon szeretik, csüngenek rajta – mondta el véleményét az iskolarendőrről Krutilla Katalin, az iskola igazgatója.
  • Mindig a tábla előtt állok meg, hogy csak figyelmeztetnem kelljen a szülőket, ne büntetni, mert a gyerekek biztonsága a lényeg, nem a bírság – magyarázza Biacsi Sándor.
  • – Nagyon megviselt az eset – sóhajt fel az iskolarendőr. (...) Habár több iskola vezetése jelezte, mellettem áll, nem tudom, mi lesz velem, folytatom-e a tanítást.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.