Nincs többé jóga az osztrák iskolában, mert egy mutti szerint már a szó is gonosz

bulvár
2014 október 08., 16:23
comments 140

Beszüntette a jógaoktatást egy általános iskola Ausztriában, mert egy szülő szerint a jóga ellentétes a keresztény tanításokkal. A panaszt tevő anya érvelése szerint a jógát nem engedélyezi a Biblia, és "már maga a jóga szó is rosszat sugall".

Az iskola Dechantskirchen faluban van, Ausztria délkeleti részén. Igazgatónője, Maria Hofer az osztrák sajtónak elmondta, hogy a tanév elején még egyetlen szülő sem tiltakozott a jógaórák bevezetése ellen. Ilyen foglalkozások idén voltak először az iskolában.

A Die Kleine Zeitung című osztrák lap megkereste a helyi tanfelügyelőt is, aki azt mondta, hogy az iskoláknak nem szabad olyan foglalkozásokat ajánlaniuk, amelyek "ezoterikus" gyakorlatokhoz kapcsolódnak. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.