Stadler József újabb két év tíz hónap letöltendő börtönbüntetést kapott

bűnügy
2014 október 08., 13:32
comments 42

Leonardo_da_Vinci

Jogerősen újabb két év tíz hónap börtönbüntetésre ítélte a Kecskeméti Törvényszék Stadler József akasztói vállalkozót. A Bács-Kiskun Megyei Online riportja szerint a láthatóan rossz egészségi állapotban lévő üzletember az utolsó szó jogán megtörten mindössze annyit mondott, hogy

„Ha azt akarják, hogy ott benn haljak meg, akkor el kell engem ítélni. De szeretném, ha felmentenének.”

A mostani büntetőügy egy csődeljárásról és egy jelzáloghitelről szólt. 2008-ban felszámolási eljárás indult a Stad-Ker Kft. ellen, amelyet bár papíron nem birtokolt, de a vád szerint igazából Stadler József irányított. A vállalkozás a felszámolási eljárás alatt is üzemeltetett egy dusnoki kocsmát, a felszámoló tudta és engedélye nélkül, ráadásul Stadler a bevételeket is letagadta. A felszámolási eljárásban 92,9 millió forint hitelezői igényt jelentettek be.

A másik vádpont szerint jelzáloghitelt vett fel egy takarékszövetkezettől, de a jelzálog fedezetéül lekötött árukészletet azonban elvonta.  Tavaly a bíróság első fokon, mint visszaesőt, két év tíz hónapra ítélte, ezt hagyta most jóvá a Kecskeméti Törvényszék.

Már 1997-ben meggyűlt a baja a hatóságokkal a juhászból lett vállalkozónak, akkor fiktív számlákkal igazolt nagy értékű műtárgyvásárlásokat, melyek után az ÁFÁ-t visszaigényelte. Többek között Leonardo Utolsó vacsorájának a számláját is benyújtotta az adóhatóságnak.

Mármint a festmény, nem a vacsora számláját.

(BAON)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.