A gazdagok negyedannyit jótékonykodnak, mint a szegények

gazdaság
2014 október 09., 18:54
comments 89

Legalábbis Amerikában. Arányaiban a legkevesebbet azok jótékonykodnak, akiknek az éves jövedelme 500 ezer és néhány millió dollár között van.

A Chronicle of Philanthropy kormányzati adatok alapján írt új jelentése szerint a gazdagok a fizetésük csak 4,6 százalékát fordítják jótékonyságra, miközben azok, akik évente legfeljebb 25 ezer dollárt keresnek, a fizetésük 16,6 százalékát. Azok az amerikaiak, akik több mint 100 ezer dollárt keresnek egy évben, 2006 és 2012 között 3,3 százalékkal csökkentették a jövedelmüknek azt a részét, amit jótékonykodásra szánnak.

A jelentés készítői arra a következtetésre jutottak, hogy minél több pénze van valakinek, arányaiban annál kevesebbet ad vissza a társadalomnak (hacsak nem valamelyik egyház tagjai, mert akkor fizetik a tizedet). Bár a gazdagok 2012-ben valójában 77,5 milliárddal többet jótékonykodtak, mint 2006-ban, a jövedelmeik nagyobb arányban nőttek, így arányaiban csökkentek ezek a támogatások.

A jelentés mondjuk arra nem tér ki, hogy a gazdagoknak eleve nagyobb részét kell a jövedelmüknek leadózniuk. (Guardian)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.