Az ATV-s műsorvezető a lincselő cigány néplélekről kérdezte Osztolykán Ágnest

2014 október 9., csütörtök 7:06
1070

Néha onnan jön a legrasszistább cigányozás, ahonnan a legkevésbé várnánk. Szerda este pont az ATV-nek sikerült meghódítani azokat a gondolati magaslatokat, ahol eddig talán csak a kurucinfó zászlói lobogtak.

Osztolykán Ágnes LMP-s politikus volt Bánó András vendége az Egyenes beszédben, és a műsorvezető első kérdésével rögtön kiakasztja a hülyeségmérőket. Bánó felsőzsolcai ügyről kezd beszélni, ahol majdnem megismétlődött az olaszliszkai lincselés. De klasszikustól csak szó szerint:

„Segít nekem megérteni azt a cigány lélektant, ami arra megy, hogy történik egy baleset, ahol meg se nézik, hogy valójában mi is a baja ennek a feltehetően véletlenül elsodort kisfiúnak, de máris készek voltak majdhogynem megölni azt, aki ezt a balesetet okozta? Hogy... Ennyire nem gondolkoznak ezek az emberek? És ennyire indulatosak?”

A dolgot azzal tetézi, hogy a kérdés feltevése után megjegyzi: „Ha nem kíván válaszolni, akkor nem kell, ha úgy érzi, hogy ez önnek kínos, akkor nem kell.”

Gyönyörű! Már a kérdés elején kényelmetlenül érezzük magunkat, de Bánó csak megy és megy előre a cigány lélektan leírásában. De miről is beszél? 2006-ban volt egy lincselés Olaszliszkán, most majdnem meglincseltek valakit Felsőzsolcán, ebből pedig vaslogikával vonja le a következtetést, hogy a cigány lélekben benne van a lincselés.

Erre milyen választ várt? Hát igen, ennyire nem gondolkoznak ezek a cigányok?

Osztolykán sokáig nem is tér magához, nem igazán tud mit mondani, nagyot sóhajt, majd elmondja, hogy azt hitte, nem ezért hívták a műsorba, majd megpróbálja elmagyarázni, hogy nincs olyan, hogy cigány néplélek.

A teljes videót itt lehet megnézni:

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt