18 millió dollárt bukhat a Noé bárkája tematikájú vidámpark, ha nem alkalmaz ateistákat

külföld
2014 október 10., 18:39
comments 30
photo_camera Edward Hicks - Noé bárkája, 1846. Wikipédia

Banánhéjon csúszhat el egy keresztény vidámpark 18 millió dolláros (4.3 milliárd forint) adókedvezménye. A banánhéj az "Üdvözülési Tanúvallomás" és a "Hiszek az Isteni Teremtésben Nyilatkozat", melyet munkára jelentkezőktől követeltek. A Kentucky Turisztikai Hivatal diszkriminációra hivatkozva megfúrhatja a dolgot. 

Az összesen 170 millió dolláros (41 milliárd forint) fejlesztéshez az Ark Experience vállalat 18 millió dollárnyi adókedvezményt kapott az államtól, hisz adóbevételeket és munkahelyeket teremtenek egyszerre. A munkahelyteremtéssel azonban akadt egy kis gond, a vállalat eléggé furcsa felvételi kritériumokat szabott.

"Üdvözülési Tanúvallomást" és "Hiszek az Isteni Teremtésben Nyilatkozatot"

követeltek attól a jelentkezőtől is, aki egy számítógépes grafikus állásra jelentkezett. A Kentucky Turisztikai Hivatal szerint amíg a vállalat nem győzi meg őket, hogy vallástól függetlenül fognak alkalmazni embereket, addig szó sem lehet az adókedvezményről. (via)

 

 

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.