„A legrosszabb Bokros is jobb, mint a legjobb Tarlós”

POLITIKA
2014 október 10., 17:09
comments 215

A Demokratikus Koalíció elnöke a párt pénteki budapesti kampányzáró rendezvényén beszélt. A vasárnapi választásoktól nem vár áttörést, de szerinte minden, a demokratikus erőkre leadott szavazat üzenet a Fidesznek, hogy

„a mi lelkünkben, a mi szívünkben egy másik ország él, hogy nem adtuk fel a reményt, hogy el fogjuk érni újra (....) hogy ez a mi közös hazánk.”

Utána szóba hozta mély demokratikus elkötelezettségét, megemlítette, hogy a politikai ellenfelek nem ellenségek és arra szólította fel hallgatóságát, hogy ne csak saját maguknak, hanem mindenkinek akarjanak hazát. Közvetlenül ezután - mondhatni egy logikai bakugrással - már arról beszélt, hogy Budapesten a demokrácia és az önkény között kell választani, és felszólította az LMP-t és a Liberálisokat, hogy

„döntsék el, Tarlós Istvánt vagy Bokros Lajost akarják-e főpolgármesternek. Aki nem Bokrost támogatja a demokratikus oldalon, az Tarlóst és ezért az ellenfelük.”

Gyurcsány szerint akár tíz kerületben is győzhetnek a baloldali pártok. Számomra a legmeglepőbb hír mindenesetre az volt, hogy az utóbbi időben teljesen eltűnt Gy. Németh Erzsébet - aki az MSZP főpolgármester-jelöltje volt Demszky Gábor ellen 2002-ben, és a szavazatok 13%-át kaparintotta meg - jelenleg a Demokratikus Koalíció budapesti listavezetője. (via MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.