Önök szerint lehet ennél rosszabbul átépíteni egy játszóteret?

életmód
2014 október 10., 15:38
comments 115

"Én nem tudom, hogy lehet így hozzányúlni egy játszótérhez, vagy egyáltalán mi értelme volt ennek. Nem volt itt a Fenyves utcában semmi baj, erre most elrontják, amit a gyerekek úgy szerettek."

Ezt egy közelben lakó apuka mesélte nekünk. Azt mondta, hogy nagyjából két hete, a kampány közepén adták át a "felújított" játszóteret, ahol egyébként az átadás után is tovább folyt a munka. Szerinte sok minden rosszabb lett, mint mielőtt hozzányúlt volna a területhez a II. kerületi önkormányzat.

A régi és az új képek alapján néha tényleg elég hihetetlen, ami a Fenyves utcánál történt. Mint a fotón látható előfordult például, hogy elbontották a gumiborítást egy játék körül, pedig az elég sokat számít, ha elesik egy gyerek.

photo_camera Ma már kicsit jobban fáj itt elesni, mint korábban.

Többnyire ugyanazok a játékok kerültek vissza, de közben felszedték a "burkolatként" leszórt fakérget, helyette kb. por lett.

photo_camera Olvasónk összeállítása - Korábbi képek: jatszterkereso.hu

A betont valamiért nagyon divatba jött a játszótéren. Azt ottjártunkkor több szülő sem értette, hogy az új "utakra" mi szükség volt.

photo_camera Olvasónk összeállítása

Az átadás nem jelentette, hogy be is fejezték a munkát.

photo_camera Olvasónk összeállítása - Az ácskapocs állítása szerint a homokozóban volt.

Pozitív változás, hogy a csúszda mellé lefektettek gumis borítást, a csúszdát és a mellett lévő mászókát is lecserélték (mondjuk egy első ránézésre nagyon hasonló játékra), illetve a szülők elmondása szerint a homokozó nagyobb lett, és ami még fontosabb, friss homok van benne.

photo_camera Olvasónk összeállítása - Korábbi képek: jatszterkereso.hu

Az önkormányzat szerint kifejezetten jó lett az új játszótér. Ők is küldtek nekünk képeket, és azt írták, hogy

felújított, elkészült, átadott és a környékbeli szülők és gyermekek legnagyobb megelégedésével használatban lévő játszótér

a Fenyves utcai. Konkrét kérdéseinkre nem válaszoltak, például nem árulták el, hogy mennyibe került az átépítés, és azt sem, hogy egyáltalán miért kellett hozzányúlni a területhez. Azt ígérték, hogy erre majd jövőhéten visszatérnek.

A játszóteret a kihelyezett tábla szerint a Magyar Kőris Kft. újította fel.

IMG_20141010_115921

A cég idei megbízásának nem találtuk nyomát a kerületi szerződések között, de 2013-ban például 77 millió forintért csináltak 2 játszóteret és egy sportpályát a kerületben. A Magyar Kőris neve legutóbb 2013-ban került, ez a cég volt, ami vitatott körülmények között kivágta a platánfákat a Ludovika Parkban.

A Közbeszerzési Értesítőt böngészve látszik, hogy az isaszegi székhelyű cég 2009. óta egyre jobban szerepel, több önkormányzattól is kapnak munkát, de egyértelműen a II. kerület dolgoztat velük a legszívesebben. Legutóbbi hétfőn jelent meg az értesítőben, hogy a cég 140 millió forintért fejlesztheti a gyalogosközlekedést Pesthidegkúton. A képeken látható játszótér-fejlesztési projekt értéke szintén a Közbeszerzési Értesítő szerint a Pap kerti lépcső felújításával együtt 39 millió forint.

Kerestük a vállalkozást is, kíváncsiak voltunk, ők hogyan ítélik saját munkájukat a Fenyves utcai játszótérnél, de irodájukban péntek kora délután nem vették fel a telefont.

(A játszótér korábbi állapotáról készült képek jatszoterkereso.hu oldalról vannak.)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.