Gyanúsítottként hallgatták ki a Gyermekrák Alapítvány vezetőjét

Balogh Istvánt azért idézték be, mert a gyanú szerint magánügyeire használhatta az alapítvány betegszállító járművét. Erről az Index számolt be még tavaly decemberben.

A rendőrség honlapján szombat délelőtt közzétett közlemény szerint a Budapesti Rendőr-főkapitányság korrupciós és gazdasági bűnözés elleni főosztálya a hűtlen kezelés vétségének gyanúja miatt indított eljárásban október 8-án gyanúsítottként hallgatta ki B. István Lajost.

A tájékoztatás szerint a 70 éves budapesti férfi a rendelkezésre álló adatok szerint egy alapítvány kuratóriumának elnökeként a szervezet tulajdonában lévő betegszállító gépjárművet betegszállítástól eltérő célra vette igénybe. A gyanúsított huzamosabb ideje napi rendszerességgel munkába járásra, magánügyei intézésére is használta az autót, amellyel vagyoni hátrányt okozott az alapítványnak

- olvasható a Budapesti Rendőr-főkapitányság közleményében, ami alapján nem nehéz rájönni, hogy kiről lehetett szó.

Márciusban kiderült, hogy Baloghnak Floridában is van egy háza. Szerinte a sajtóban egy lejárató kampány folyik ellene. Mindenesetre a Gyermekrák Alapítvány az idei évre a felajánlások és támogatások kétharmadát elveszítette.