Gyurcsány Ferenc perpatvarba keveredett Csepelen

POLITIKA
2014 október 11., 11:37
comments 156

Egy nappal a választások előtt a DK vezetője egész napos budapesti kampánykörutat tart, ennek keretében kísérgették körben Molnár Csabával közösen a csepeli jelöltet, Horváth Gyulát a helyi piacon.

Ott pedig történt valami, amit a DK Facebook-oldalán, fantasztikus szóhasználattal élve egyszerűen csak

tumultuózus jelenetnek

neveznek. A párt beszámolója szerint a lángosért sorban álló Gyurcsányék felé egy feldühödött, üvöltöző alak közelített, aki meg akarta ütni az egykori miniszterelnököt, de ekkor a már említett tumultuózus jelenet bontakozott ki, és többen leteperték a férfit, majd rendőrt hívtak.

A párt közleménye kitér arra is, hogy egyetlen ember volt csak a helyszínen, aki nem segített lefogni a dühöngő választópolgárt: Ábel Attila, Csepel fideszes polgármestere. Ő inkább végig fényképezte az eseményeket.

Ábel amúgy is hihetetlen lelkesen dokumentál mindent, ami a baloldallal Csepelen történik, az általa szerkesztett csepel.info-ba több munka van, mint komplett megyei napilapokban.

Az alpolgármester már meg is írta a sztorit a blogján, az ott megjelent narratíva szerint a dühös férfi köpött egyet, mire Gyurcsány Ferenc lenyomott neki egy tockost, majd miután lefogták, Molnár Csaba pedig

pestiesen szólva – tökön rúgta az akadékoskodót.

- fogalmaz a blog.

Az Index közben arról ír, hogy a DK amiatt is elégedetlenkedik, hogy az MTI összefoglalójából kimaradt a fideszes alpolgármester jelenlétéről szóló rész a közleményükből. Állítólag azért, mert a hírszerkesztők úgy ítélték meg, hogy ez nem tartozik szervesen a történethez.

Update: azóta Ábel Attila közleményben tudatta, hogy nem is volt a helyszínen a támadás idején,

Amikor észrevettem a dulakodást a piac bejáratánál, és benéztem a piac csarnokába, akkor annyit láttam, hogy valakik dulakodnak, egy nő meg fehér karkötővel, egy mobiltelefonnal veszi mi történik. Gyurcsány Ferenc már akkor sem volt a helyszínen, amikor ezt láttam: mivel jóval magasabb az átlagosnál, egészen biztosan kitűnt volna a tömegből. 

- írja Ábel, aki csak egy szemtanútól tudta meg, hogy mi történt, ez alapján született a blogbejegyzés is.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.