Nagyon megszívta a két osztrák lány, aki csatlakozott az ISIS-hez

Terrorizmus
2014 október 11., 13:57
comments 701

Áprilisban két bosnyák származású osztrák lány, a 16 éves Samra Kesinovic és a 15 éves Sabina Selimovic eltűnt Bécsből, ahol felnőttek. Szíriába mentek, hogy csatlakozzanak az ISIS (ma már IS, azaz Iszlám Állam) dzsihádista harcosaihoz. A szüleiknek azt az üzenetet hagyták hátra, hogy ne keressék őket, elmentek Allahot szolgálni, és meghalni érte.

photo_camera Samra Kesinovic előtte és utána

Amikor újra felbukkantak, fegyverekkel és katonákkal pózoltak a fotókon, amik felkerültek a netre. Csakhogy most már bánják az egészet, mert állítólag hozzáadták őket csecsen terroristákhoz, és állítólag mindketten terhesek is.

A rendőrség szerint a dzsihádisták kezelik a Facebook-oldalukat, és a lányokat kirakatfigurákként használva toboroztak még több hívőt.

A lányok állítólag kapcsolatba léptek az osztrák nyomozókkal, és vissza szeretnének jönni, de Karl-Heinz Grundboeck belügyminisztériumi szóvivő szerint, ha valaki így lelép Ausztriából, annak már gyakorlatilag lehetetlen visszatérni.

Az Interpol körözi őket. (Daily Mail)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.