A nap első panaszát Juhászék tették

politika
2014 október 12., 03:32
comments 76

Az V. kerületben várható az egyik legkiélezettebb csata, itt az Együtt társelnöke, Juhász Péter küzd meg Rogán Antal utódjelöltjével, a fideszes Szentgyörgyvölgyi Péterrel. Már a kampány is kiélezett volt, és itt született az első hivatalos panasz is:

Az egyik Markó utcai szavazókör szavazatszámláló bizottsága a munkakezdés előtt gondosan eltávolította a szavazókör környékéről Juhász plakátjait, matricáit és molinóit. Arra hivatkoztak, hogy a szavazókörök 500 méteres körzetében tilos kampányolni.

Ezzel szemben a valóság az, hogy 150 méteres körzetben tilos kampányolni, de ez nem vonatkozik a szavazás napja előtt kihelyezett plakátokra, matricákra és molinókra. Így hiába tanácsolta ezek belátása után a szavazatszámláló bizottság Juhász stábjának, hogy rakják vissza a törvényellenesen eltávolított kampányanyagaikat, az már valóban törvénysértő lett volna.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.