Az V. kerületi szavazatszámlálók látszólag nincsenek tisztában a választási törvénnyel

politika
2014 október 12., 06:04
comments 48

A második olyan esetről kaptunk jelentést, ahol a szavazatszámláló bizottság tagjai plakátokat tépkednek. Most a Sütő utcai szavazókör bizottsági tagjait kapták rajta azon, hogy a még éjfél előtt, vagyis legálisan kiragasztott plakátokat távolították el.

A törvény szerint a szavazókörök 150 méteres körzetében a választás napján nem lehet kampányolni, de a választás napjáig kikerült plakátok maradhatnak. Ehhez képest a Markó utcai és a Sütő utcai szavazókörök szavazatszámláló bizottsága - illetve a Markó utcában csak az önkormányzat által delegált tagjai - minden, a szavazókör környékén kirakott plakátot letépnek.

Juhász Péter, a kerület baloldali polgármesterjelöltje bejelentést tett a rendőrségen. Azt kérte, hogy a rendőrök járőrözzenek, egyben tájékoztassák az önkormányzatot a választási törvény előírásairól. (A Markó utcában jellemzően az ő plakátjait, matricáit tépték le.)

UPDATE 10:15:

A Sütő utcai szavazatszámlálók nem szimplán leszedték, de össze is törték és a kukába dobták Juhász hirdetőtábláit. "A rendőrség intézkedett, a helyszínen vannak" - mondta megkeresésemre Juhász.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.