Tokajban még Kósa Lajos és a bónusz szüreti fesztivál se segített

POLITIKA
2014 október 13., 08:36
comments 29

Tokajban idén először valóban nyílt verseny volt a polgármesterségért. A város örökös polgármestere, Májer János idén augusztusban 28 év után bejelentette visszavonulását.

A posztjára két független és egy fideszes önkormányzati képviselő pályázott. Az utóbbi, Simon Csaba mellett komoly erők mozdultak meg:

október 11-én, szombaton szüreti mulatságot is tartottak, amin maga Kósa Lajos, a Fidesz ügyvezető alelnöke és országos kampányfőnöke is megjelent.

A dolognak külön bájt ad, hogy a környező települések, Tokaj, Bodrogkeresztúr és Tarcal évekkel ezelőtt megállapodtak, hogy nem szerveznek rá egymás szüreti mulatságaira. Idén Tokajban október 3-4-én voltak a szüreti napok, most szombaton Bodrogkeresztúron volt a sor.

Erre szervezte rá a Fidesz a bónusz mulatságot.

De hiába.

A választáson Simon csak a harmadik lett, még a második helyezett is 2,5 százalékot vert rá. A győztes Posta György pedig 25-öt. A Fidesznek a városi képviselőtestületben is csak egy képviselője lesz - pont annyi, mint a polgármesterjelölt állítására is képtelen baloldali összefogásnak. (A sztorira tokaji olvasónk, matulabá' hívta fel a figyelmünk.)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt