A Jobbik szerint nyomozás indul a hevesi szavazatvásárlás miatt

politika
2014 október 15., 12:22
comments 14

Többen, köztük a Jobbik is feljelentést tett a Heves Megyei Rendőr-főkapitányságon, azt állítva, hogy a fideszes jelölt szavazatokért cserébe benzint adott autósoknak.

A párt közleménye szerint az ügyben nyomozás indult, és a rendőrség gyanúsítottként hallgatta ki Lányi Józsefet, a Fidesz-KDNP képviselőjelöltjét, és bekérték a benzinkút kamerafelvételeit is, ahol a vád szerint Lányi több választó autójába benzint tankolt.

Közleményük szerint a feljelentéshez kiegészítést is tettek, ebben tanúkat neveztek meg a tömeges szavazatvásárlás bizonyítására.

A párt szerint a tanúk közül többen is állítják, hogy a hevesi Fidesz kampányfőnökének, Báder Csabának a fekete Fiat autójával is folyt a szavazatvásárlás, amiben többek között Kovács István és Lányi József képviselőjelöltek vettek részt.

És mivel szerintük a rendőrség csak alapos gyanú esetén rendel el nyomozást, ezért a Jobbik megtámadja a választás eredményét és a választási eredmények megsemmisítése és új választás kiírása miatt tett beadványt a helyi és a területi választási bizottságokhoz.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.