A Jobbik szerint nyomozás indul a hevesi szavazatvásárlás miatt

2014 október 15., szerda 12:22
14

Többen, köztük a Jobbik is feljelentést tett a Heves Megyei Rendőr-főkapitányságon, azt állítva, hogy a fideszes jelölt szavazatokért cserébe benzint adott autósoknak.

A párt közleménye szerint az ügyben nyomozás indult, és a rendőrség gyanúsítottként hallgatta ki Lányi Józsefet, a Fidesz-KDNP képviselőjelöltjét, és bekérték a benzinkút kamerafelvételeit is, ahol a vád szerint Lányi több választó autójába benzint tankolt.

Közleményük szerint a feljelentéshez kiegészítést is tettek, ebben tanúkat neveztek meg a tömeges szavazatvásárlás bizonyítására.

A párt szerint a tanúk közül többen is állítják, hogy a hevesi Fidesz kampányfőnökének, Báder Csabának a fekete Fiat autójával is folyt a szavazatvásárlás, amiben többek között Kovács István és Lányi József képviselőjelöltek vettek részt.

És mivel szerintük a rendőrség csak alapos gyanú esetén rendel el nyomozást, ezért a Jobbik megtámadja a választás eredményét és a választási eredmények megsemmisítése és új választás kiírása miatt tett beadványt a helyi és a területi választási bizottságokhoz.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt