A karhatalom lecsapott a diákokra Hongkongban

külföld
2014 október 15., 05:08
comments 15

45 tüntetőt őrizetbe vettek, a helyi TVB felvételei alapján pedig legalább egy tüntetőt brutálisan megvertek a rohamrendőrök Hongkongban, ahol a valóban általános választójogot követelő diákok harmadik hete tartanak lezárva főutakat.

Most a kormányzati negyedben rohantak le egy főutat elzáró barikádot.

Ilyen mértékű hatósági erőszakra a tüntetés első napja óta nem volt példa. A rendőrség tagadja, hogy akár csak egy őriztebe vett tüntetőnek baja esett volna, ellenben négy rendőr is megsérült.

photo_camera A rendőrök elvezetik Ken Csangot, a helyi Polgári Párt tagját. A férfit a tévéfelvételek alapján tíz rendőr ütlegelte őrizetbe vétele előtt.
AFP PHOTO / Philippe Lopez

A tévék felvételei ennek az ellenkezőjét bizonyítják. A helyi TVB felvételén látszik, hogy tíz rendőr ver meg módszeresen egy földre vitt tüntetőt. Róla később kiderült, hogy Ken Csang, a Polgári Párt tagja. A párt vezetője már közölte, hogy négy ügyvédet is fogadtak Csang képviseletére. (Via BBC, MTI. Címlapkép: AFP PHOTO / ALEX OGLE)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.