A rablás után kartonszámra vette a dobozos üdítőket, a csokoládét, a chipset

Forrás: police.hu

Egy törökszentmiklósi munkaerő-közvetítéssel foglalkozó cég minden hónapban készpénzben fizette ki munkásait. Ilyenkor az 58 éves titkárnő megkapta a teljes összeget a főnöktől, majd borítékolta és kiosztotta a pénzt. Ahogy a police.hu érzékletes leírása beszámol róla, „az alkalmi pénztárról mindenki tudott a kisvárosban,

a hónap e nevezetes napján a környékbeli kocsmákban nagyobb készlet italt rendeltek be, a kereskedők a kenyér és a tej mellett nem hétköznapi árukat is beszereztek.”

Természetesen nem meglepő, hogy bekövetkezett, ami ilyen esetekben óhatatlanul is be szokott következni: egyik ilyen este kirabolták őket. „Este tízkor bezárt a pénztár, a másnapra várt munkások bérét borítékolták, amikor három álarcos, fekete ruhás férfi tört rájuk. A rablók köszönés helyett azonnal támadtak,

egy-egy bandita földre vitte a háziakat,

ráléptek a karjukra. Annyit mondtak, maradjanak nyugton, harmadik társuk eközben összesöpörte az asztalon talált bankókat, és elfutottak.”

Bár a rendőrök két perccel a riasztás után a helyszínen voltak, az elkövetők nyomát bottal üthették. A környékbeliek alapos megfigyelésébe kezdtek, nem alaptalanul azt gondolva, hogy jó helyismerettel rendelkező egyének követhették el a bűnt. Ahogy a nyomozást vezető rendőrtiszt mondta:

„két dolgot kellett összekapcsolnunk: olyan személyeket kerestünk, akik ismerték a sértett szokásait, a kifizetés napját, esetleg maguk is dolgoztak a cégnek, illetve olyan közel laknak, hogy az első zsaru megérkezése előtt fedezékbe vonulhattak.”

Ezért figyelni kezdtek 150 személyt. Ekkor lettek figyelmesek arra, hogy a 21 éves G. Zoltán óriási lábon kezdett élni,

„kartonszámra vette a dobozos üdítőket, a csokoládét, a chipset.”

Elkapták, beismerte tetté, megnevezte társait, előzetesbe kerültek. (police)