Az öléhez dörgölőzött, majd ellopta a műlábát

külföld
2014 október 15., 06:15
comments 25

Különös vasárnapja volt Sonny Forriestnek. A műlábú vietnami* veterán az 57. születésnapját ünnepelte a hétvégén. És mert vasárnap volt, szokása szerint kiment szerenádozni kedvenc csapata, a Philadelphia Eagles meccsére.

Az amerikai focirajongók körében kedvelt szokás a parkolóparti - azok, akik nem engedhetik meg maguknak a drága meccsjegyet, a stadion mellett buliznak. Forriest is közéjük, a tailgate-elők közé tartozik. Vasárnap is bepattant kerekesszékébe, hogy aztán soulklasszikusok előadásával szórakoztassa a meccsre érkezőket.

Forriest és apja is ismert zenészek a philadelphiai soul-körökben.

Forriestnek jó napja volt. Amikor a Sugarhill Gang Rapper's Delight című számát adta elő, egy gyönyörű fiatal lány, Ashley rohant hozzájuk. Forriest viccből lecsatolta a lábát, és azt mondta neki:

"Olyan szép vagy, hogy neked adnám a lábam is."

A lány nevetet, ráült a székére. "Táncoltunk" - mesélte Forriest. Nem lepte meg a dolog. Állítja, hogy amikor a Rapper's Delightot énekli, az igazi pinamágnes.

Aztán Ashley elment. A meccs is véget ért. Az Eagles hatalmas győzelmet aratott. Forriest a meccsről távozókat is zenével szórakoztatta, amikor egy "megrendítően szép", de eléggé kapatos barnahajú lány is az ölébe pattant.

"Odadörgölte magát a csúnyámhoz" - mesélte. Aztán hirtelen felkapta Forriest műlábát és elszaladt. "Nem tisztelte a kort, nem tisztlelte a fogyatékosságom" - panaszkodott Forriest, akin végül egy harmadik nő, Christine Valentine rendőrtiszt segített. Ő támogatta be a rendőrörsre Forriestet, hogy visszaadja neki a lábát, amit pár utcával arrébb megtaláltak.

Forriest még egy dolgot feltétlenül tisztázni akart:

nem Ashley lopta el a lábát.

Mert miután híre ment a láblopásnak, azok, akik a meccs előtt látták Ashley-vel, a lányra gyanakodtak. "Ashley felhívott, hogy az emberek őt gyanúsítják. Ez nem igaz" - mondta. (Philadelphia Daily News via Philly.com)

*Pontosítás: Az eredeti cikkben Vietnam-era veteran-ként jellemzik Forriestet, vagyis olyan katonaként, aki a vietnami háború idején, de nem feltétlenül ott szolgált. Forriest 1973-ban, a vietnami háborút lezáró béke idején 16 éves volt, Dél-Vietnam eleste és a teljes amerikai kivonulás idején, 1975-ben 18.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.