Hibát hibára halmoztak az első amerikai ebolást kezelő dallasi kórházban

Egyéb
2014 október 15., 08:13
comments 22

Hanyagság és óvatlanság jellemezte a múlt héten ebolában elhunyt Thomas Eric Duncan ápolását a dallasi Texas Health Presbyterian Hospitalban, állítja az amerikai ápolók országos szakszervezete.

A szakszervezet kedd esti tájékoztatása szerint

  • a kórházi ápolók megfelelő védőruha nélkül dolgoztak Duncan környezetében;
  • a Duncantől levett mintákat a kórház csőpostarendszerén küldték a laborba, vagyis az egész rendszert megferőzhették;
  • Duncan órákon át nem volt elkülönítve, ez alatt hét másik beteggel érintkezett;
  • ezeket a betegeket csak egy napra különítették el, pedig az ebola lappangási ideje három hét;
  • Duncan ápolói más betegeket is kezeltek, így őket is megfertőzhették.

Most már állítólag jobb a helyzet, legalább már rendes védőruhát kapnak az ápolók, akik közül egyébként egy a vasárnapi első teszt szerint elkapta az ebolát Duncantől. Az amerikai járványügyi központ tájékoztatása szerint a kórház 76 dolgozóját tartják jelenleg megfigyelés alatt. (MTI, Dallas News)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.