Újra lekapcsolja a Magyar Telekom a fürdőszoba mellé telepített bázisállomást

Egyéb
2014 október 15., 11:08
comments 21

Egy Margit körúti ház lakóinak fáj a fejük a padláson elhelyezett mobiltelefon-bázisállomástól. Neves nemzetközi szakértők szerint túl magasak a mért értékek. A Magyar Telekom most megírta, mi a helyzet. Íme:

  1. Az említett, jelenleg padlástérben található antenna mielőbbi tetőn kívüli helyezésével kapcsolatban az elmúlt napokban a Társasház számára megnyugtató fejlemények történtek – erről a közös képviselőnek és a Társasház minden lakójának, így Bikádi Zsoltnak is közvetlen írásbeli tájékoztatást küldtünk. Mindemellett az áthelyezést részletező kivitelezési tervet is megküldtük az érintetteknek.
  2. A Telekom jelenleg egyedül az antenna tetőn kívül helyezésének pontos leírását tartalmazó kivitelezési terv és a mielőbbi munkakezdést jóváhagyó társasházi engedélyre vár, hogy az antennák tetőn kívülre helyezésével kapcsolatos munkákat megkezdhesse.
  3. A munkakezdéssel párhuzamosan a Telekom a jelenleg a padlástérben működő antennákat lekapcsolja! A jóváhagyott kivitelezési terv birtokában, a mielőbbi munkakezdéssel, és az antenna tetőszint fölé emelésével végre megszűnik a Társasház és vállalat közötti feszültség!
  4. Mindettől függetlenül határozottan cáfoljuk az Ön által a cikkben közölteket, miszerint: „És hiába vannak a Bikádi lakásában mért értékek jóval a nemzetközileg javasolt határértékek fölött (…)” Ezzel szemben független, hiteles szakértő által végzett mérések adatai a Budapest II. ker. Margit krt. 64/b szám alatti társasházi lakások esetében jelentősen a hatályos szabályozásban szereplő – adott mérési helyeken releváns – határértékek alatt maradnak. A Magyar Telekom mindenkor a tudományos szakmai szervezetek, így a WHO és a magyar hatóságok által elfogadott ICNIRP határértékek alapján, az érvényben lévő hazai és nemzetközi szabályozások, előírások szerint építi ki és működteti bázisállomásait. Társaságunk bázisállomása sem korábban, sem most nem veszélyezteti a társasházban élőket és dolgozókat, nem csökkenti az ingatlanok használhatóságát. Ide tartozik még, hogy az említett úr lakása a tetőtér alatt található, csak a fürdőszobája épült a tetőtér szintjére egy érdekes, vélhetően engedélyezett belső építészeti megoldással.
  5. Továbbá fontos tudni, hogy a cikkben idézettel (ti. „Hallani lehet a zúgást, a “vibrálást” a levegőben”) szemben az említett bázisállomásnak nincs zúgása, így a lakók azt nem hallhatják.

Vállalati kommunikációs igazgatóság, Magyar Telekom Nyrt.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.